Thema bijeenkomst 3 november: Succesvolle organisaties door vitaliteitsmanagement

vip-sessie-nwsbrf

Vitaliteitsmanagement, duurzame inzetbaarheid, employability, talentmanagement, motivatie, job crafting, verzuimpreventie, work-life balance, levensfasegericht personeelsbeleid: in vele strategische plannen zijn deze termen, en nog vele verwante woorden, te vinden. En terecht: want vitaliteitsmanagement leidt tot gelukkiger werknemers en succesvoller organisaties. Reden voor CPM-Nederland om een themabijeenkomst te organiseren rondom dit onderwerp. Twee inleiders presenteren u inspirerende inzichten, praktijkvoorbeelden en heldere adviezen. Zij richten zich daarbij niet specifiek op aspecten als ouderen- of gezondheidsbeleid, maar vooral op het belang van duurzame inzetbaarheid voor iedereen.

Programma

9.30 uur ontvangst met koffie of thee
10.00 uur start inleidingen
12.30 uur smakelijke lunch met gelegenheid tot napraten en netwerken

Optioneel: middagsessie
Na de lunch kunt u deelnemen aan een workshop ‘Jobcrafting’ of aan ronde-tafelgesprekken, waarin de uitwisseling van eigen vraagstukken en ervaringen met vitaliteitsmanagement voor waardevolle inzichten kan zorgen.
De middagsessie eindigt omstreeks 15.00 uur.

Deelname is gratis
Bij annulering na 26 oktober brengen wij u € 25,– in rekening. We zullen dit bedrag storten t.b.v. het Longfonds.

Inleiders

Prof. dr. Tinka van Vuuren haakt aan op de titel van haar oratie bij haar aanstelling als bijzonder hoogleraar: ’Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden’. Haar bijdrage behelst meer dan een wetenschappelijk theoretisch kader. Zij geeft waardevolle adviezen om te zorgen dat vitaliteitsmanagement en alles wat erbij betrokken is, in een samenhangende aanpak in een organisatie kan worden geïmplementeerd. Een aanpak die recht doet aan de behoeften van werknemers, waarbij het organisatiebelang nooit uit het oog verloren wordt. Een aanpak waarin directie en management, naast HR, een sleutelrol vervullen om mens én organisatie beter te maken.
Drs. Rian Mourik deelt haar ervaringen met een project bij een van de onafhankelijk opererende business units van Saint-Gobain Building Distribution Benelux, onderdeel van de Franse multinational Saint-Gobain. Deze business unit had te maken met een veranderende markt en stond voor de uitdaging antwoord te kunnen blijven geven op de vragen van de klant. Rian geeft ons een inkijkje in de wijze waarop medewerkers, die aanvankelijk gekenmerkt werden door weinig initiatief, gelatenheid en routine, een grotere betrokkenheid vertoonden en enthousiast aan de slag gingen met hun eigen ontwikkeling en die van het team.
Meer informatie over de inleiders hieronder.

Locatie

Deze themabijeenkomst vindt plaats bij CPM-Nederland in Gorinchem. De locatie is ook met openbaar vervoer goed te bereiken en beschikt over voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging van reservering met de exacte adresgegevens en een routebeschrijving.

Aanmelding

Reserveer snel, het aantal plaatsen is beperkt!
Wilt u er 3 november graag bij zijn, reserveer dan met het aanmeldformulier. Vergeet niet uw belangstelling voor de extra middagsessie aan te geven.

Sprekers

Tinka van Vuuren
Prof. dr. Tinka van Vuuren is bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement aan de Open Universiteit. Vitaliteitsmanagement behelst alle activiteiten van een organisatie om medewerkers vitaal te houden, zodat ze hun hele loopbaan met plezier, gezond langer doorwerken en optimaal functioneren. Zij doet met name onderzoek naar de relatie tussen enerzijds een ‘leven lang leren’, duurzame inzetbaarheid, gezondheid en welzijn en anderzijds het beleid van bedrijven. Daarnaast is zij ook als consultant verbonden aan Loyalis Kennis en Consult. Zij studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit en promoveerde daar in 1990 op de gevolgen van ontslagdreiging. Na haar studie was zij onder meer werkzaam bij het ministerie van VROM en TNO.

 

Rian MourikDrs. Rian Mourik is werkzaam als HR-directeur bij Saint-Gobain Building Distribution Benelux, onderdeel van de Franse multinational Saint-Gobain. Met zo’n 1.300 werknemers, verdeeld over 6 business units en 56 vestigingen is SGBD BNL één van de belangrijkste toeleveranciers van bouwmaterialen aan de professionele bouwwereld in Nederland en België. Met veel genoegen mocht Rian op 11 februari 2016 het certificaat ‘TOP Employer Nederland en EU 2016’ in ontvangst nemen. Een certificering waarbij vele aspecten mee speelden, waaronder het koesteren van talenten, aandacht voor goede arbeidsomstandigheden, en blijvende aandacht voor learning en development. De organisatie kwam naar voren als een leider die het HR beleid voortdurend blijft ontwikkelen en optimaliseren. Rian studeerde arbeids- en organisatiesociologie aan de Erasmus Universiteit en was eerder werkzaam bij een andere grote onderneming in de bouwwereld.