Pinsight biedt ‘proefrit’ als leidinggevende

Proefrit

Bij talent development, successsion planning en selectie van leidinggevenden is uw intuitie niet voldoende. Ook niet een meting van actuele skills en ervaring. Potentials wilt u eigenlijk een ‘proefrit’ laten maken in de Driver Seat van de beoogde functie. Om te zien wat er méér in zit. Dat kán nu, met Pinsight.

  • Pinsight combineert de efficiëntie van een online aanpak met de impact van real life simulaties. De Pinsight consultant geeft via video-verbinding een serie simulatie-opdrachten en gaat direct de discussie en confrontatie aan met de kandidaat.
  • Pinsight kent varianten voor leider­schap op diverse management levels, van teamleider tot en met CEO. Elk krijgt de juiste test én eerste praktijkervaring, zodat u weet of hij/zij klaar is voor uw strategische uitdagingen.
  • Pinsight levert objectieve en accurate data, helder gepresenteerd in grafische rapportages. Solide basis voor maat­werk in individuele of collectieve ontwikkel­programma’s.
  • Pinsight is bewezen succesvol voor natio­nale en internationale bedrijven in een groot aantal branches. Uitvoering online en in diverse talen, dus geen beperkingen in plaats of tijd. Geen tijdrovende en dure reizen, geen jetlag.

De simulatie-sessie

Met Pinsight worden deelnemers ondergedompeld in een leidinggevende functie. Tijdens een drie uur durende simulatiesessie zitten zij letterlijk en figuurlijk aan de knoppen: vanachter de computer moeten zij reageren op mails, berichten, taken, simulaties via een videoverbinding en telefoontjes. Een uitdagende omgeving waarin ze telkens opnieuw keuzes moeten maken en prioriteiten moeten stellen, net als in de echte functie.

De slimme simulatie-tool is in de Verenigde Staten ontwikkeld en was tot voorkort nog niet in Nederland beschikbaar. HR-adviesbureau CPM-Nederland verwierf onlangs samen met zusteronderneming CPM-België een licentie voor de Benelux en werkt sinds september met deze nieuwe tool. Pinsight is buitengewoon nuttig in het vakgebied van CPM- Nederland, dat advies en ondersteuning biedt bij verandering en ontwikkeling en zich daarbij richt op zowel individuen als teams.

Breed toepasbaar

“Pinsight geeft opdrachtgevers concrete handvatten om met talent management aan de slag te gaan. Daarbij wordt direct een koppeling gemaakt met de strategische doelstellingen van de organisatie”, vertelt Marjan Hofmijster, Senior Consultant bij CPM- Nederland. Dat resulteert in een win-win situatie: de talenten van medewerkers worden erkend en ondersteund, en de organisatie kan de mensen met de juiste skills laten doorstromen naar (zwaardere) leidinggevende functies. Leiderschap kan gesimuleerd worden op alle niveaus, van operationeel leidinggevende tot CEO.

Pinsight is daarnaast een waardevolle tool om (management) teams te ondersteunen bij veranderingstrajecten. Daarbij worden managers individueel getest maar kunnen de resultaten ook onderling vergeleken worden. Aan de hand van simpel oproepbare rapportagevormen kan de organisatie snel zien of een team en de individuele leden klaar zijn voor nieuwe strategische uitdagingen. Vervolgens kan zonodig een maatwerktraject van trainingen en andere ondersteuning worden samengesteld.

Tot slot wordt Pinsight ook geregeld ingezet tijdens selectieprocedures, met name voor internationale functies. Deelnemers kunnen namelijk op afstand en in verschillende talen meedoen aan de simulatiesessie. Het enige wat zij nodig hebben, is toegang tot een computer.

Waardevolle inzichten

“Het unieke van Pinsight is dat het een real life ervaring biedt”, aldus Marion Neefe, algemeen directeur van CPM-Nederland. “Deelnemers hebben real-time interactie met assessoren en alle handelingen worden vakkundig geobserveerd en geanalyseerd. Zo krijg je een compleet beeld van iemands talenten en hoe hij ze inzet.”
Op dit moment is Pinsight geënt op leidinggevende functies. Binnenkort wordt ook een op Sales gerichte variant gelanceerd.

Onderscheiding

ChiefLearningOfficer-AwardPinsight ontving in 2015 een Gold Learning in Practice Award van de prestigieuze Chief Learning Officer organisatie in de Verenigde Staten. De prijzen worden jaarlijks toegekend. Pinsight kreeg de prijs voor dit unieke ontwikkelgerichte tool in de categorie ‘gaming en simulations’.

Meer informatie

Meer weten over de vele mogelijkheden van Pinsight?
Neem dan contact op met CPM- Nederland, via (0183) 766 010
en vraag naar Marion Neefe of Marjan Hofmijster.