Mini-seminar 16 september 2015

mini-seminar-breed

Woensdag 16 september 2015 mini-seminar voor commerciële organisaties

Nieuwe uitdagingen in leiderschap

Nieuwe uitdagingen in leiderschap (Prof. Dr. Jesse Segers)

Sinds de financiële crisis hebben veel organisaties het moeilijk om succesvol om te gaan met de sterk toegenomen complexiteit. Veel business modellen staan onder druk. Het oude werkt niet meer, maar wat is dan het nieuwe?

Jesse Segers gaat in op deze vragen en de gevolgen voor de betekenis van leiderschap in organisaties. Het concept leiderschap is volop in beweging en is complexer geworden. Leiding geven, de leider en leiderschap zijn drie onderscheiden zaken. Leiderschap is niet langer een eigenschap van één mens, maar wordt steeds meer een gedeeld iets. Uiteraard heeft dit gevolgen voor de ontwikkeling van leiderschap in organisaties. Gevolgen op individueel, team- en organisatieniveau. De laatste academische inzichten, geïllustreerd met veel praktijkvoorbeelden zorgen voor een boeiend en toegankelijk verhaal.


De ontwikkeling van leiderschap
 (Prof. Dr. Martin Lanik)

Er is een aantoonbare link tussen het succes van ondernemingen en het niveau van leiderschap in die organisaties. Leiderschap en leiderschap development vormen sleutels tot succes. Belangrijke issues zijn dan ook: “hoe ontdekken we leiderschapstalenten in onze organisatie, hoe ondersteunen we de ontwikkeling daarvan en waar moeten we op letten bij het aantrekken van talentvolle leiders, leiders die in staat zijn de strategische uitdagingen het hoofd te bieden?”

Martin Lanik staat bij die vragen stil en biedt een inkijkje in Pinsight, een web-based leiderschapsassessment vol virtuele simulaties op verschillend niveau. Een uniek middel om inzichten te verwerven in de (eigen) stand van zaken op het gebied van leiderschap.

Meer informatie over de inleiders hieronder.

Programma

9.30 uur ontvangst met koffie of thee

10.00 uur start inleidingen

12.30 uur smakelijke lunch, met gelegenheid tot napraten en netwerken

Optioneel, middagsessie: contact met inleiders en Pinsight-demo

Na de lunch kunt u deelnemen aan een extra programma onderdeel.

Een gebruiker van Pinsight vertelt over zijn ervaringen met dit simulatie programma. U krijgt de gelegenheid zelf met een Pinsight-demo te experimenteren.

Ook kunt u de inleiders persoonlijk spreken.

De middagsessie eindigt omstreeks 15.00 uur.

Locatie

Dit mini-seminar vindt plaats in Breda, een makkelijk bereikbare locatie voor Nederlandse en Belgische bezoekers. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging van reservering met de exacte adresgegevens en een routebeschrijving.


Sprekers

JesseSegers

Jesse Segers Ph.D. is Professor Leadership & Organizational Behavior aan de Antwerp Management School in België, waar hij o.a. leiderschap(s-development) en strategisch HRM doceert. Daarnaast is hij wetenschappelijk directeur van The Future Leadership Initiative. Verder is hij hoogleraar aan de Universiteit van Antwerpen en voormalig gastprofessor aan universiteiten in de VS en Canada. Hij publiceerde drie boeken, waaronder ‘De leider in de spiegel’ en meer dan 100 artikelen in wetenschappelijke en praktijkgerichte tijdschriften. Wereldwijd geeft hij presentaties bij (internationale) organisaties. In Nederland is hij verbonden aan S.I.O.O. en AOG School of Management. Voorafgaand aan zijn academische carrière, deed Jesse ervaring op in diverse functies en rollen in HR en consultancy.

 

MartinLanikMartin Lanik Ph.D. is CEO van Pinsight™, een organisatie die unieke web-based virtuele assessments heeft ontworpen waarmee (toekomstige) leiders inzicht verkrijgen in hun sterke kanten en ontwikkelmogelijkheden. Martin is organisatiepsycholoog en een internationaal gerenommeerd expert op het gebied van leiderschapsassessments en -development. Als management consultant adviseerde hij meer dan 10 jaar diverse organisaties in uiteenlopende branches: van transport tot informatietechnologie, en van voedingsmiddelenindustrie tot mijnbouw. Hij deed research in Afrika, Azië, Europa en Amerika. Marin Lanik is tevens professor aan de Regis University in de VS waar hij zijn bijdrage levert aan het Masterprogramma Organizational Leadership. Martin is een veelgevraagd spreker op internationale conferenties, publiceerde tal van artikelen en gebruikt sinds 2010 al zijn verworven kennis en inzichten bij de ontwikkeling van Pinsight™.