Leren in organisaties, zo kan het ook!

Inspiratiesessie op 15 november 2018

Leren-in-organisaties

Leren is de kerncompetentie van de 21-e eeuw. Een leven lang leren is een must. Maar niet iedereen loopt daar warm voor. Bij veel mensen roept alleen al het woord ‘leren’ negatieve reacties op. Hoe krijg je deze categorie medewerkers toch in beweging? Want dat leren van cruciaal belang is, voor medewerkers om inzetbaar te blijven en voor uw organisatie om veranderingen bij te kunnen houden, dat staat buiten discussie.

  • Is (of wordt) ‘leren in organisaties’ voor u een hot topic?
  • Worstelt u met de opgave: wat moeten we doen om medewerkers te verleiden toch te leren?

Dan biedt deze themabijeenkomst een uitgelezen kans. Krijg nieuwe inzichten en ontdek dat leren op de werkplek veel breder is dan het klassieke leren in de klas met een boek, tablet of achter een computer.

Het wordt een inspirerende bijeenkomst met Prof. Dr. Robert-Jan Simons als expert-spreker, met ruimte voor eigen ervaringen, voor tips, handreikingen, een lunch en een proeverij van een nieuw CPM-aanbod dat bij dit onderwerp aansluit.

Programma

Het programma bestaat uit 3 delen. U kunt voor de hele dag inschrijven. Of maak een keuze uit de mogelijkheden.

Deel 1, ochtendsessie

09.30 uur ontvangst met koffie of thee
10.00 uur expert-inleiding door Prof. Dr. Robert-Jan Simons
11.00 uur tijd voor koffie
11.30 uur uitwisseling van standpunten en ervaringen onder begeleiding van Robert-Jan Simons en Marion Neefe, algemeen directeur CPM

Deel 2, netwerklunch

12.30 uur smakelijke lunch met gelegenheid tot napraten en netwerken

Deel 3, middagsessie

Talenten atelier13.30 uur We laten u proeven van een nieuw (individueel) ontwikkelgericht onderzoek, het Talentenatelier. Geschikt voor diverse medewerkers, niet alleen voor high potentials en management. Anders dan anders. Passend bij trends als ‘een leven lang leren’, ‘positieve psychologie’ en ‘eigen verantwoordelijkheid voor persoonlijke ontwikkeling’. Deelnemers gaven positieve feedback: ‘Meteen proberen en leren tijdens de dag in Gorinchem, dat werkt!’.

Eindtijd omstreeks 15.00 uur.

Deelname is gratis

Het aantal deelnemers is beperkt. Schrijf daarom snel in. Bij overboeking hebben CPM-klanten en -relaties voorrang.
Onverhoopt toch verhinderd? Bij annulering na 8 november brengen wij u € 25,– in rekening. We zullen dit bedrag storten t.b.v. het Longfonds.

Spreker

Prof. Dr. Robert-Jan Simons heeft zijn hele professionele carrière gewijd aan ‘leren’. Leren in de breedste zin van het woord. Leren in organisaties heeft daarbij zijn speciale belangstelling. Want wat doe je als je organisatie en je medewerkers zich moeten blijven ontwikkelen om bij te blijven? Wat als niet iedereen daar enthousiast van wordt? Hoe neem je weerstanden weg, hoe verlaag je de drempel en zorg je er voor dat mensen tóch leren, bijna zonder dat ze het zelf in de gaten hebben? Kortom: hoe komt er beweging?

Herkenbaar? Kom luisteren naar de inzichten van Robert-Jan en laat u inspireren.

Meer informatie over de spreker hieronder.

Locatie

Deze inspiratiesessie vindt plaats in Gorinchem, vlak bij ons kantoor. De locatie is ook met openbaar vervoer goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging van reservering met de exacte adresgegevens en een routebeschrijving.

Aanmelding

Wilt u er 15 november graag bij zijn, reserveer dan met het aanmeldformulier.

Profiel spreker

Prof. Dr. Robert-Jan Simons is een echte autoriteit op het gebied van leren. Leren in alle vormen, op alle manieren en levels. Hij kan terugblikken op een glansrijke  carrière als hoogleraar aan (o.a.) de universiteiten van Nijmegen en Utrecht, waar hij vele promotieonderzoeken begeleidde. Bij alles bleef hij oog houden voor de verbinding van theorie en praktijk.

Het fenomeen ‘leren in organisaties, leren op de werkplek’, kreeg in de loop van de tijd een steeds belangrijker plaats in zijn activiteiten. Na zijn emeritaat startte hij zijn bureau Visie op leren, met een breed scala aan mogelijkheden rond ‘leren’ als centraal thema.

Prof. Dr. Robert-Jan Simons