Talentenatelier

Talenten atelier

Het Talentenatelier is een eigentijdse vorm van een ontwikkelgericht onderzoek. In twee dagdelen met intensieve begeleiding van een coach krijgt de deelnemer de kans zijn of haar talenten eens anders in te zetten en andere rollen uit te proberen. Karakteristiek is de grote mate van regie die de deelnemer zelf in het Talentenatelier krijgt.

Talentenatelier is een passende aanpak bij HR-speerpunten als Talentmanagement, Duurzame inzetbaarheid en Zelfverantwoordelijkheid voor eigen loopbaan. Het is een bijzondere, positieve belevenis voor medewerkers van alle levels (niet alleen voor high potentials).

Doelgroep

Het Talentenatelier is voor deelnemers van alle leeftijden en ervaringsniveaus. Met een werk- en denkniveau vanaf mbo- t/m universitair. Voor leidinggevenden, voor professionals, voor consultants en vele anderen. Iedereen heeft talenten, dat is onze visie.

Deelnemers aan een Talentenatelier hebben vooral de motivatie en ambitie om écht iets met hun talenten te gaan doen. Ze willen weten waar hun talenten het best tot hun recht komen en hoe ze door een goede inzet van hun talenten meer uit hun werk halen.

Is een Talentenatelier dan niet gewoon een assessment?

Natuurlijk, er zijn overeenkomsten. Er zijn vragenlijsten en testen op allerlei gebied, er zijn rollenspellen cq. simulatieoefeningen en een diepgaand interview. Geen nieuws onder de zon, zo lijkt het. Maar dat is schijn

Wat maakt het Talentenatelier anders dan een gewoon assessment?

  1. Het duurt 2 intensieve dagdelen, meteen na elkaar of met wat tussentijd;
  2. Een vaste coach zorgt tijdens het Talentenatelier voor ondersteuning en begeleiding;
  3. Als deelnemer heb je invloed op het programma van deze ‘onderzoeks- en ontdek-dag’;
  4. De intake is primair met jou, de deelnemer. Hét moment om aan te geven dat je eens een andere rol wilt uitproberen in bijv. een leidinggevende, adviserende of commerciële setting.
  5. Voordat je een rollenspel uitvoert, bespreekt de coach je voorgenomen aanpak, hij/zij ­evalueert tussentijds met je en geeft verbetertips.
  6. Zelf maak je aantekeningen in een zelfreflectie-boekje;
  7. Je ontwikkelproces start daardoor al tijdens het Talentenatelier;
  8. Beeldopnamen van het rollenspel versterken je leerproces;
  9. Je krijgt van de coach geen uitgebreid beoordelend rapport;
  10. Je maakt zélf een ‘wrap up’ van de dag. Goed voor je kritisch zelfbeeld, voor eigen inzicht in je talenten en in hoe je je functioneren kunt versterken. In je huidige óf in toekomstig werk.

 

Ben je geïnteresseerd?
Bel 0183 766010 of mail naar info@cpm-hrm.nl

Download hier de PDF Talentenatelier.