Mijn Perspectief

Toekomstbestendigheid: een must

In de voortdurend veranderende wereld worden medewerkers geconfronteerd met nieuwe, onbekende omstandigheden. Terugvallen op eerder opgedane kennis en vaardigheden werkt dan vaak niet. Bovendien: de tijd van vaste functies en uitgetekende loopbaanpaden is voorbij. Wendbaar en duurzaam inzetbaar blijven en toekomstbestendiger worden, dát wordt de uitdaging. En dat lukt het best als medewerkers gestimuleerd worden de regie over hun eigen loopbaan te nemen.

Het NIEUWE online programma Mijn Perspectief prikkelt medewerkers om op zoek te gaan naar hun eigen, unieke verhaal. Aan de hand van bijzondere opdrachten ontdekken ze dat ze méér zijn dan hun cv. Ze zoeken naar wat écht belangrijk voor ze is, wat werk betekenisvol maakt. Ze snappen hoe ze geworden zijn wie ze nu zijn en vanuit welk perspectief ze naar de toekomst kunnen kijken. En – heel belangrijk – ze merken dat ze zelf de koers van hun carrière kunnen bepalen.

Een grondige zoektocht

De variëteit aan opdrachten stimuleert medewerkers tot echt goed nadenken over zichzelf in werk en privé situaties, in het verleden, het heden en in de toekomst. Mijn Perspectief is geen programma om snel tussendoor te doen. Wel waardevol, leuk en inspirerend.

Mijn Perspectief – veelzijdig inzetbare tool

Mijn Perspectief is een prima basis voor individuele coaching of loopbaanbegeleiding. Daarnaast is het een geschikt tool voor teamworkshops. Als teamleden hun presentaties delen, versterkt dat het onderlinge begrip en de samenwerking.
Het past uitstekend bij trajecten waarin het draait om mobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Varianten

De basisvariant bestaat uit:

  • telefonische intake met de coach
  • stap 1 en 2 van het digitale programma (zie hieronder)
  • coachgesprek bij stap 2
  • stap 3 van het digitale programma (zie hieronder)
  • persoonlijke, digitale presentatie

De kosten voor de basisvariant bedragen 450,- ex. Btw

Maatwerk
Het programma kan uitgebreid worden met een of meer coachgesprekken, waardoor de impact groter wordt. Ook kunnen aanvullende vragenlijsten worden ingezet voor een nog breder zicht op jezelf. De kosten voor een maatwerkvariant zijn op aanvraag.

Grote kwesties in kleine stappen

Mijn Perspectief bestaat uit enkele stappen met een heldere uitleg,  waardoor je de opdrachten zelfstandig kunt maken in een digitale werkomgeving (ePortfolio).

Stap 1

‘Wat drijft jou?’ is de eerste vraag om te beantwoorden. Het programma zet je op andere manieren aan het denken. Prikkelend, uitdagend en ludiek.
a.   Vertel wie je helden en wat je favoriete verhalen zijn. Wie inspireert je en wat geeft je energie?
b.   Noem je motto en je markeermomenten.  Beschrijf belangrijke, leerzame ervaringen in je (werkende) leven.
c.   Maak je bucketlist. Waar droom je van, wat heb je altijd al willen doen?

Steeds krijg je bij deze opdrachten de extra vraag: ‘en wat zegt dat over jou?

Stap 2

‘Wat werkt voor jou?’ is vraag 2. Je moet zelf je conclusies trekken uit je antwoorden van stap 1. In gesprek met je coach zoek je naar je persoonlijke succesformule.

Stap 3

Hoe ziet jouw volgende hoofdstuk eruit?’ is de laatste vraag. Je kijkt naar de toekomst, stelt je doelen en bepaalt acties,  eventueel met reminders in het ePortfolio.
Het bijzondere is dat het programma geen dichtgetimmerd geheel is. Je kunt het regelmatig aanvullen met nieuwe ervaringen, inzichten, ambities of items op je bucketlist.

Terwijl je deze opdrachten uitvoert, leg je belangrijke uitkomsten vast in een persoonlijke online presentatie. Met eigen teksten en afbeeldingen. Een houvast voor je zelf en om met anderen te bespreken.

Het resultaat

Heb je Mijn Perspectief doorlopen, dan

  • krijg je meer zelfvertrouwen;
  • krijg je zicht op hoe je wendbaar wordt en met veranderingen kunt omgaan;
  • ben je beter voorbereid op de toekomst;
  • vergroot je je duurzame inzetbaarheid.

Ben je geïnteresseerd?

Bel 0183 766010 of mail info@cpm-hrm.nl
Download hier de PDF Mijn Perspectief.